Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag måste hitta tillbaka

Jag måste snart hitta
tillbaka nu!

Har irrat länge nog
i denna skog

och ingen söker mig

så trött på ordlösheten

min väg blev till en cirkel

dom borde ha skickat ut
hundarna för länge sen!

jag kan höra dom gläfsa
i hundgården, ännu där

Här lyser ingen måne

Solvärmen kvar på marken
men mörker kommer
och kyla med natten

När jag först begav
mig därifrån
ville jag bara gå och gå
rakt fram tills jag hittade
en glipa in till ett annat liv
där allting föll på plats

Till det behövde jag

Orden

Det är ordlösheten som
plågar mig
inte mörkret eller kylan

Orden

som jag förlorade, ett och ett
föll efter mig som ett

Spår

Och jag vet precis
hur dom tänker
Dom skickar ut

Kvinnorna

Deras uppdrag blir
att blidka och vilseleda mig,
väcka min längtan efter tillit

Dra mig tillbaka in
i samma otid

I ofred kommer dom

Jag genomskådar

Genomsyn

Är mitt signum och mitt
egensinne

Därför söker jag orden
de är vägen tillbaka

Inte till deras byggnader
av härskartekniker

Men jag måste verkligen
hitta tillbaka nu

Dags att öppna dörrarna
till mitt eget hus

Och tilll mina egna

Ord






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-16 00:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Orden är nr 1. Har också tappat.
Man får helt enkelt vara naiv så gott det går och lita på andra människor, tro dem om gott - tills motsatsen bevisats -
2009-11-16

  peter markurth
mkt välkomponerad..bra uplägg. gillar
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP