Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår mentalitet

Sök professionell hjälp. Depression, panikångest och social fobi - helt normalt. Och alla våra vardagsbestyr, vardagseksem, vardagsproblem – allt ska analyseras och förbättras – vi måste öka den ekonomiska tillväxten också – för inte hamna på efterkälken. I Kina kan 5-åringar algebra. Vi får ta itu med skolbarnen tidigt nu annars kommer de bli helt ambitionsbefriade.

Har vi stoppat i oss för mycket godsaker nu?

Nu mår vi illa av vår egen spegelbild, av andras spegelbild – blickar fyllda av förakt alltid ska man vara bättre än sig själv och alla andra. Det finns människor som är glada om de får mat för dagen, har jag hört. Men vi kommer föräta oss på våra egon i tron om att vi gör vad som är bäst för oss själva. Jag vill bara vara lycklig. Vad är lycka menar vi? Klär oss i dessa illusioner om att vi skulle vara olyckliga, olyckligare än vår medmänniska – för att vi inte har allt vi önskar vi hade. Andra människor är glada om de kan se sin dotter gå till skolan, men vad vet jag. Skolan är den sista plats jag vill prata om. Jag lägger mig hellre, gärna på spikmattan jag köpte för 450 kr på Hälsolivs men snälla tvinga mig inte se på hur de buddistiska munkarna lever i Tibet.

Nej jag menar att vi har tagit en för stor tugga.

Varje spegelglas blir förstoringsglas nu så vi kan se våra skavanker bättre för att vi ska kunna förbättra, öka, höja, förbättra, satsa på det här nu, du kan bättre. Satsa på den här nya dieten jag har hört faktiskt funkar (!) Sen ska vi försöka hinna åka till Mars innan årsskiftet men det där med att 30 miljoner afrikaner är aidssmittade kan vi ta i itu med sedan. Och kommunikation är ju så viktigt i en relation mellan man och kvinna (även fast vi kommer från olika planeter) men givetvis kan man söka professionell hjälp för det där också.




Fri vers av Minablåavener
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-16 20:57



Bookmark and Share


  orange haze
och varför inte överraska hjärnan med några elchocker per år, så sparar varje människa tusentals med onödiga terapitimmar. allt går att förbättra och försnabba med rätta matematiska lösningar.
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Minablåavener
Minablåavener