Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tricks att ta till om du hungrig vandrar kring på stadens gator, längtandes efter spislig kärlek


Staffagefigur för det rikare gardet?





Under en tid i min vackra ungdom
då jag var arbetslös hände det ändå
att jag gick på krogen
trots att jag var så fattig
att jag inte ens kunde köpa mig mat
till två mål om dagen
då det första ändå bestod av gröt
om morgonen.

På grund av detta sakernas tillstånd
fick jag ett slags tips av en vän
som dock själv vara stadd vid kassa och hade
kommit på att det fanns en blind fläck
här och där i vårt samhälle.

Han brukade tidigt om morgnarna
ta sig till hotell Sheraton i city och låtsas
bo på hotellet, medan han högg in på en frukost
värdig en mindre furste.

Jag kände inte att jag kunde hänga på
riktigt där i mina mindre tjusiga kläder
varför jag kände mig tvingad att hitta på
någon alldeles egen idé
om än den något påminde om vännens infall.

Det jag tog mig för var att iklädd kläder
som rent modemässigt inte riktig föll
trendnissarna på läppen, anlända till någon
andra klassens krog och där
de serverade buffé och så slå mig på
att ta en tallrik samt lägga för mig
mat på den, sätta mig vid ett bord
där det redan fanns tecken på
att detta var upptaget.

Där satt jag och åt och drack av hjärtats lust
medan de som en smula frånvarande voro
som bäst höll på att betala med sina krediter.
När de sedan lagt för sig på tallrikar och anlände
till bordet stod bara resterna av min måltid där
som ett vederstyggligt bevis på min fräcka framfart.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-19 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP