Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en illustration av diskret matematik


hur svårt är det
med kvävda glasbitar
och omfamnande elstaket

jag gråter fransk alsace i cirklar
och sandstensgolvet kryper på väggarna
men bilden vilseleder

det är inte de virvlande höstlövens
dova färger
som skriker ut mina håligheter

och får mig att dansa
runt dina väggmålningar

hur svårt är det
med tidens eviga död
för skärsårens resa runt venerna

jag slits i bitar av syre och kol
och spatserar runt i taket
men konturerna är ännu suddiga

av din uppknäppta skjortknapp
som klär skriken nakna

det är i kontexten omkring
hur det första perfekta talet
ritar kyrkofönster i andetagen

det är enkelt




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 883 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-20 12:27



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
En klart artikulerad diskursiv struktur är din djärva koncentration i bildskapandet, din lugna närhet till det numerära språket och din envisa koncentration på det subjektiva nydanande får mig att tänka på min egen gamla slagdänga..

Tio, nio, åtta, sju kan du räkna bakåt nu?
Sex, fem, fyra kan du tungan styra?
Tre, två, ett, noll kan du räkna tio troll?
2009-11-20

  Yrre VIP
av din uppknäppta skjortknapp
som klär skriken nakna

En rad som fastnar.
Som resten. Väldigt bra!!
2009-11-20

  The Stargazer
Jag blir faktiskt ganska avundsjuk när jag läser något så här bra och tänker att så här vill jag också kunna skriva. Det är inspirerande. Orden väcker många tankar, men deras innebörd behöver jag nog reflektera lite mer över. Det är en dikt värd att läsas flera gånger. Jag älskar stilen.
2009-11-20

  peter markurth
bra
2009-11-20

  himlens hemlighet VIP
mjo dubbla algoritmer
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP