Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasklara


Drillande kantater, i silverslingor

Glasklara som evighetstankarna

Följer sina vindlande vägar

Upp på vindarna, sen ner, i den djupa
källargrunden

Vågor av svartgrönt väsen, rullar och dånar

Stilla stilla, sjunger jag, till en magisk pianomelodi
som hittar vägen upp och ut genom takfönstret

Månskäran, en eldstunga hänger där,
över en otydlig stormhorisont
som ett gyllene kohorn
som en mandarinklyfta

Eldar brinner oftast där vi tänder dem

Men stundom händer det att vi antänds
av de eldar som brinner självmant

Om vi öppnar dörrarna, helst
på vid gavel så att inget hindrar

Flykten




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-22 11:51



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
En passionerad och glasklart bra text!
2009-11-22

  Nanna X
o, denna var verkligen glasklar, den bästa jag läst av dig!
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP