Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott och trygghet

Du möter mig igen på
randen av uppbrottet

När jag just är i tagen
att svära mig fri igen

Så många år har gått sedan
jag gjöt min grund här

Den var stark men inte
okrossbar, framförallt
var den inte min

För även om jag ville
vara murad för evigheten
var det aldrig mitt

Verkliga syfte

Jag ville bara pröva på hur
vanlig trygghet kändes

Vet nu att

Det förestående
Uppbrottet är mitt

Verkliga hem

När jag lämnar det

Bakom mej




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-23 23:12



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Har ju förstått att diktjaget är en människa på resa - men betyder detta en reell flytt eller en diktdito?
Med sitt egentliga hem i uppbrottet - en annan verklighet än Trygghetsnarkomanens!
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP