Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ditt och datt om ett och annat


Aforismer en novembertisdag

Den suger gärna fett som har flott smörhåla.

Döden är en lösning som inte är det.

Ord betyder något, de är inte bara stämbandsljud som råkar bifogas utandningsluften eller slumpvisa streck på ett papper eller en bildskärm.

Ark-bishop Ola Salo.

En sann och djup beskrivning av den s.k. verkligheten måste vara paradoxal och mångtydig, annars utgör den en förvanskad förenkling.

Som bruklikt är bland byggare använder vi helst cement.

Älska din nästa – innan någon annan hinner före!

Goda råd är sällan dyra – det är ju de dåliga som i längden kostar!

Den nakna sanningen blir sällan generad – det är oftast bara lögnaren som skäms inför den.

Den som ständigt blir ifrågasatt har ett större behov av att bli bekräftad än den som hela tiden möter medhåll och applåder.

Med en bock som trädgårdsmästare bör det gå bra för blommor och bin.

Den som ofta får sina fiskar varma har all anledning att känna sig rökt.

Det krävs full insyn i den svenska alkoholpolitiken för att nyktert kunna värdera spritmonopolets fördelar.

Man skall inte lägga lök på laxen förrän björnen är skjuten och man fått betalt för gammal ost.

Redan de gamla grekerna talade om ännu äldre greker.

Om saltet mister sin sälta varom skola vi då älta?

Ju beskare smak, desto bättre medicin.

Lycka är att sträva efter den, inte uppnå den. Mening i livet får vi genom att söka en sådan.

Man skall inte kasta glas i stenhus – det går bara sönder.

/ A




Övriga genrer (Aforism) av Algotezza VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2009-11-24 07:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
aforismer äro tankeväckande,
dina är som mest underbara och voro
än mer underbara om läsaren själv
skrivit dem,
kommit på tanken före dig...
fyra blomsterkorgar vill jag giva texterna
bokmärker förstås
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP