Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför verkligheten

Som om vore de födda med
segerhuva

som om världen inte funnes

som om det som skulle varit
ett skydd mot ondskan
blir till skygglappar
eller till en mur som
skyddar från den skrämmande

Verkligheten

Avskärmar

Skär av

Verkligheten är farlig

Faran är livet

I verkligheten finns luften
och det livgivande

Vattnet

Där finns också

Färger

Andra människorna

Ljud

Och många faror




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-26 11:17



Bookmark and Share


  Nanna X
det värsta med verkligheten är väl att den är så smärtsam, det tror jag är den främsta anledningen till att man tillgriper skygglappar.
2009-11-26

  Catharina Edin VIP
Lakoniskt slut - och många faror - älskar ju det lakoniska, the understated -
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP