Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten om tröjan

Du föddes som
en tanke som förmodligen drevs på av en kall februari vind
Tog form någonstans i hjärnans vindlande gångar som en bild av
en helhet

Grått garn från en gammal källare fick liv med hjälp av
ett par plaststickor från ett jämtländskt syskrin
tillsammans
bildar historien
människorna
något nytt

I varje maska finns en historia i sig

Helheten är uppbyggd
av tankar
små melodier som nynnas
utsikter, åsikter, människor, tågresor, kärlek
Hur många filmer har inte tröjan sett under sin födelse?

Den har känt många bekymer strömma ut från händerna som föder
Känt en och annan tår försvinna ner i det mjuka
för att sedan glömmas bort men ändå alltid finnas
kvar

Tänk om det är samma sak
med människor?




Fri vers av Karin E
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-26 17:47



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Mycket värd att läsa är denna fina berättelse
Genom att beskriva magin i ett enkelt vardagsföremål så inser man plötsligt att människan är mer magisk än vi kan föreställa oss
2009-12-26

    ej medlem längre
snyggt skriven tankenöt i poesiklädsel.
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E