Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkan

Definitionen på kärlek är ett ganska odefinerbart fenomen

men det som fanns mellan oss var också odefinerbart

Du var tystlåten
berättade historier men bara om du var säker på att alla lyssnade
Du liknade min pappa
du var övertygad om Gud
jag var nyfiken
du sa inte mycket till mig förutom

Att du velat ha mig om jag inte var så ung

det fick du inte säga
för Scouterna har en uttalad policy som säger vad man får och inte får säga som scoutledare och jag var bara 16

men

du sa det sista minuten vi tillbringade tillsammans
när vi skulle åka hem och stod där mellan två tåg
nästan som jämlika

Och som du ursäktade dig
sms och telefon och sms

jag sa att det inte gjorde nåt
men det gjorde massor
en sextonårings hjärta kan gunga av minsta bris
detta var en orkan pustad av en man
ingen pojke

Det var inte kärlek
det var en blick

och något odefinerbart
trygghet tror jag

Jag kräktes och du läste Bibeln för mig
mer än så var det inte

och så det där du sa

där på Stockholms Central

och hur många gånger jag än säger att det inte gjorde nåt
när jag moget ler och säger att - så säger väl alla
och trots att det kanske inte betydde något mer än att
du gillade mig

så var det en orkan.





Fri vers av Karin E
Läst 443 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-07 17:29



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
du hittar alltid rätt ord. Helt fantastisk bra skrivet
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E