Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUr-MAN-ISolerar-Män(niskor)

Ett gäng grabbiga grabbar satt på puben en lördagkväll och hade som vanligt ett intellektuellt och djupt meningsutbyte. För varje öl kände de hur hjärnan växte mer och mer. Så sade en av dem:

-Hör ni grabbar, vi som har såna briljanta hjärnor, ska vi inte ta och bilda en klubb?

-Jaaaaa! ropade de andra i kör.

- Varför har vi inte tänkt ut det tidigare? Då behöver vi ju inte komma med en massa konstiga ursäkter till våra käringar, förlåt, kärestor när vi ska ut.

- Genialt!


Så de bildade en klubb. Men när deras sambor/fruar fick reda på det ville de också vara med i klubben.

-Men det begriper ni väl att ni inte kan, sa deras karlar. Ni måste ju vara hemma och sköta barnen och laga mat och städa och ta hand om oss karlar. Dessutom har ni ju inte kompetens för att klara inträdeskraven i klubben.

Då blev kvinnorna riktigt förbannade och undrade vad karlarna menade.

-Skulle inte vi ha kompetens? Det var det dummaste vi hört!Flera av oss har ju tagit samma examen som er!

- Joo, det har ni ju......men för att vara med i vår klubb krävs att man har kompetens för lokalsinne, och det vet ju alla att kvinnor inte kan läsa kartan och dom hittar ju knappt ur ett rum om inte nån visar vägen. Sedan kräver vi en viss tolerans mot alkohol. Berusade kvinnor beter sig vulgärt och oanständigt, ni skulle bara skämma ut oss karlar och det vill vi inte. Dessutom skulle ni kanske få för er en masssa dumma ideer som att ni ska ha samma rättigheter och privilegier som vi karlar har. Nej, "flickor", stå inte här och ta upp vår dyrbara tid med ert meningslösa pladder.Hem och snyt barnen och fixa maten tills vi grabbar kommer hem.

Och kvinnorna gick hem och snöt barnen, lagade mat och knöt näven i byxorna.


(Som alla säkert förstår är det här en lätt satir om Humanismen. Verkligheten var mycket blodigare, faktum är att när Humanismen blomstrade som mest började häxförföljelserna. I samhället fannns vid den här tidpunkten ett stort hat mot kvinnor i allmänhet och inte ens humanismen förmådde stoppa den regelrätta "slakten" på kvinnor.)




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-28 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP