Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårton i december

 

I vårlig ton

du koltrast klädde dina strofer,

lät dem ljuda ut

från vinterträdets gren...

 

gav hopp

om än en grönska.

 

 

 

 




Fri vers av Lena K Nilsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-01 19:50



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Koltrast så underbart!
Sista raden är svårläst med
än en.
2009-12-02

  David Unger
Visst är det tid för ljus igen
att träda in? Men inte riktigt än
skall våren stå för detta.

Nej först skall julen ge oss sitt
Med, i snö, reflekterat ljus så vitt
och om tomtar skall vi berätta.

Men sen så kommer vårens tid
som efter vintern skall ta vid
och då så kan vi sätta

igång med att lyssna till fågelsång
och låta oss gång efter gång
med den våra öron mätta.

...

men ibland hoppas jag att trasten har rätt, ty här i södra Sverige blir det sällan riktig vinter. Tur då att någon skriver livsbejakande dikter så som du. Stilrent, med fin känsla för pauserna i texten. Kanske saknar jag ett pronomen i tredje raden (ex. lät du dem ljuda ut e.d.), annars inte mycket att kritisera.

Mvh
2009-12-01

    ej medlem längre
så underbart hopp du ger oss
tycker OM!
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP