Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sannasaga i nutid


Askungesaga på Onsala

Dom gjorde ingen skillnad
mellan oss, sa styvsystern

Men Askungen var mörkrädd
Och i mörkret fanns hånen

Då hon ofta var olydig
förpassades hon som straff
ner i den mörka källaren

Rädd att trotsa vågade hon
inte tända ljuset


Nej hon var inte alls ute och sprang
låg mest och slappade
på soffan, sa styvsystern

Men ridit har vi gjort
för på Onsala rider man
Och vi står varandra
mycket nära, sa styvsystern

Om man inte ger henne mat
kommer hon att tappa vikt

När man bor på Onsala
måste man vara smal
så är livet på Onsala
sa mamman, en ursäkt
som om hon ville väl

Vi åt tills i blev mätta, sa styvsystern

Askungen fick vatten att dricka
Och havregrynsgröt, det är billigt

Vi frågade mamman
vilka personer som var
viktigast för henne

Styvfadern och lillebror
blev hennes svar

Nämde inte dottern

Hennes val hade

Ett högt pris




Fri vers (Prosapoesi) av Ingela Svenson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-01 20:27



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
En sannsaga av Rättspoeten - jag gissar det är ett verkligt barn som lidit -
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP