Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom har korsfäst mej

Dom har korsfäst mej
det behövdes ett
stadigt kors, ty jag
är en tung person

rentav mycket tung

så jag fick surras fast
med grova rep stadigt
runt hela kroppen
runt armar och ben
det gör faktiskt ont
med repen virade sådär

och vad hade jag gjort
för att förtjäna detta?

Hade jag latat mig?

Att lata sig är den
näst största synden

Nej det var kvinnorna
dom som jag påstått
var lika mycket värda
det var det som var
över alla gränser

De kunde bara inte låta
det fortgå utan åtgärd

Att straffa är tidens melodi
korsfästning blir alltid succé
ett folklustspel, TV-sänds
på bästa sändningstid

Sen, när man hänger där
andra till varnagel
så slutar programmet
och alla går hem till sitt

Så slutar det, och jag

Gråter en skvätt
där jag hänger






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-04 10:04



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'att straffa är tidens melodi' - är det kanske så? Man ska sätta barnen i skamvrån, sägs det.
Åh kära diktjag; jag kommer och torkar dina tårar, jag lovar!
2009-12-04

  peter markurth
mkt bra skrivet
2009-12-04

  stenen/ Yv Ericsson
detta va hemskt. blir ledsen av att läsa. tror mest det är din själ som väger tungt. kram. bokmärkes givetvis.
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP