Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En början till något som kan bli klart Två, numera pensionerade f.d hippies ska bjuda på en helt vanlig middag med sina helt vanliga vänner, denna helt vanliga dag...


Vansinnesmiddag

En äldre MAN i hatt och frack röker pipa i en fåtölj. Han tittar nedåt, vilket innebär att hans ansikte ej visas. Av inredningen i rummet att döma vilar en ålderdomligt, (dock inte smutsig) känsla över hela stället.
En äldre KVINNA i blommiga, aningen begångna kläder går fort och ofta ut och in i rummet, alltid med något nytt att placera på bordet.
Hon dukar upp inför en, av antalet tallrikar och dylikt att döma stor middagsbjudning. Hon nynnar och verkar glad. Mitt i rummet står en moraklocka som står på 2 minuter i sex.

MANNEN: (entonigt, oglamoröst och ganska högt) -På natten fryser det till is...

KVINNAN som lägger upp bestick blir stillastående och tittar bortåt MANNEN med ett bestick i handen och ser uppgiven och mållös ut. MANNEN tar ett "bloss" på sin pipa och bibehåller sin ställning. KVINNAN vänder sig hastigt mot mannen

KVINNAN: -Jaså?

Det blir tyst under någon sekund när sedan KVINNAN sakta går fram mot MANNEN och verkar vädra något

KVINNAN: AUGUST? Jag känner doften

Den aningen stämda spänning som byggts upp släpper nu och KVINNAN går fort fram till mannen, kysser honom på kinden, tar pipan ifrån honom och börjar röka intensivt.

MANNEN: Jaha, där ser man, det var inte igår va?

KVINNAN brister ut i ett förfärligt skrattanfall och lägger sig på golvet. MANNEN reser sig från fåtöljen och tittar med en road, men aningen obekväm min på henne. MANNEN går fram till köksbordet och tittar på moraklockan och blir stirrig.

MANNEN: BERIT?? De kommer ju nu!! Men för helvete, kunde du inte tänkt på detta?? Klockan är ju...jättemycket och vi är ju...jätte


Just precis då ringer det på dörren. BERIT reser sig från golvet och de båda tittar på varandra.

AUGUST: Det har gått innan, vi klarar detta, eller hur?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Rasmus Ström
Läst 279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-10 04:51



Bookmark and Share


  Skum
bängt
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Rasmus Ström
Rasmus Ström