Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögon svullna och hopkrympta

Med svullna och hopkrympta
ögon ser jag världen suddig
i midvintermörkret
under regntunga skyar och
råkalla västvindar

Ingenting lägrar sig alls
i mina meningsbyggnader
ingenting ingenting utom
sömnens grepp som håller
mig fast utan att skänka
mig sin viloskymning
stark gravitation drar
mej nyckfullt nedåt
med små skutt

hoppar hare och groda
eller småflickors hage med
en liten sten, bekväma
skor, ihoptrasslade snören

Svartfödd
iklädd endast

Dysterhetsbomber




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-10 21:36



Bookmark and Share


  Nanna X
oj det var dystert.

kram Nanna
2009-12-11

  Catharina Edin VIP
Gillar verkligen gravitationen du beskriver - som nyckfullt drar diktjaget nedåt - och Svartfödd är ett mycket användbart ord!
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP