Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Homage till den syndiga natten.

I morgon ska jag skärpa mig, jag ska!

Ändra alla syndens vanor jag kan tänkas ha.

Sluta med allt dåligt, bli en ny och bra person.

Skaffa jobb och bil och pengar och nånstans att bo.

Sluta röka,dricka,busa,slåss,byta famn mot famn.

Aldrig mer att jag ska vakna full i Köpenhamn!

Istället för en lustens man, en lättsamhetens kung,

ska jag moralens portvakt bli, och nyttja sans och lugn.

Men låt, för allt i världen, ej moralens grymma vrål,

förstöra denna syndens natt. Drick, min sköna: Skål!




Fri vers av poppoeten
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-11 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

poppoeten
poppoeten