Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Martyr och helgon....


Sankta Lucia


Månens skära lockar morgontimmars dvala
vakna upp för ljus som väckts till sång
minns hur flickors kroppar brann en gång
tänker bortom gryningstimmans svala
vindfläkt som ger liv åt slocknad smärta
se där står ur seklers glömska opp
svärdet som blev lagt i kvinnans hjärta
borrat genom skön Lucias kropp

Späda röster drillar vintervita tankar
dofter rör vid ljuvt förvarat ord
ingen tänker - detta ljus är mord
och vem minns hur skräckfyllt livet bankar
i det bröst som offrat sig för andra
kastad djupt i offerbrunnens död
hånad men för evigt dömd att vandra
höljd i ljus som vinternattens glöd










Bunden vers av korpfjäder
Läst 390 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-13 09:53



Bookmark and Share


  Jaseph
Det finns någonting här, i det du väcker. Alltså, är det oproblematiskt att delta i traditioner utan att begrunda och fördjupa. Denna vackra rimfläta leder oss till till henne, till Lucia.
2009-12-16

    Lena Nilsson
Åh vad jag skulle vilja se ett luciatåg som sjöng den här...
2009-12-15

    glasa VIP
den som vågar
du som vågar
säga
hennes talan
benämna mörkrets
kvalens
offersmärtan
med dina ord

tack
ur verklighetens djupa grund
2009-12-13

  Gunnel André VIP
Det är lite av kvinnors Golgatavandring över Luciadagen och den aspekten får du fram...strålande som vanligt!
2009-12-13

  Ilona _L
Vackert och stämningsfullt!
2009-12-13

  walborg
Stark fin dikt om det blinda helgonet Lucia som blivit sinnebilden för oss alla för sitt inre ljus som förebådare av Adentus Domine - Herrens ankomst.
2009-12-13

  © anakreon VIP
Vacker, skicklig och stämningsfull.
Applåd
Carl-Erik
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder