Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I afton svart hund-dans i skenet av min pannlampa

I afton dans
med svart hund
inte under stjärnorna, nej
så dolda denna afton
bak snötyngda moln

dans till blöta snöflingors
fall i ljuset av min pannlampa
så vals bort över packad sand
vid kanten av havet
en upplyst restaurang

inne där julefridsljus
ute bara vi två
buffar han med sin nos
-mattehardugodisifickan?
ja så duktig maxitax
och sen skutt bort glatt

i afton dans i ljuset
av min pannlampa
och vattnet i bäcken
smakar gott och kallt
utevatten smakar bäst

vintervatten vått
smakar extra

gott




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-15 22:42



Bookmark and Share


  Nanna X
jag gillar bara osynliga hundar. men jag gillar dikten, särskilt strofen

i afton dans i ljuset
av min pannlampa
2009-12-16

  Catharina Edin VIP
Mycket fin, mycket stämningsfull - gillar allra mest vintervattnet - det låter så härligt friskt, som en norrländsk kallkälla!
2009-12-16

  stenen/ Yv Ericsson
vilken underbar dikt. lyssnade på lars winnerbäck-elegi. till läsningen. mycket effektfullt.
2009-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP