- torsdag 17 december -

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

- torsdag 17 december -




Kap 4 - December - del II

 

Strosande dessa kullerstensgator fram i en allt för tunn kappa (som till på köpet saknar en knapp. Åh, den tavlan!), tänker jag att kölden gör det svårt att avgöra om kindernas lyster beror på ros, eller rus. Gör det tafatta december oss alla således till syndare, eller änglar? Framlägger min tanke för en vitter väninna, klädd i midnattblått. En annan i vårt litterata systraskap slår sig ned vid vårt bord, som aldrig är detsamma ty vi ogillar att rota oss. Hon har också teorier. Jag har en apelsin, så vi delar lika.

Bäddar in tiden som återstår i morgonfrost, små gåvor åt de närmast sörjande i silkespapper ligger gömda under sängen därhemma. Inget finns att oroa sig för (skriver det i handflatan och låtsas tro på mig själv; allt skrivet på kroppen är sanning). En kattracka tycks ha tagit befäl över mitt sömntåg, vilket resulterar i ogenerade spekulationer kring författares själsliv och metodik. Blundar för toviga svar och slumriga textanalyser. Förkastar helt verslära och dekorum, just så som katter gör (om man skall tro Eliot). Lorcas vita hästar släpps fria, de rör sig längst ute i medvetandets perifera gråzoner.  Jag förleds av tafatta december, men det skulle ingen förstå, förklarar jag för hallspeglen och sjunger en psalm om mitt martyrskap.


- - -

 

Vår lektor är framför allt korrekt. Hans terapeut ordinerar honom regelbunden primalterapi. Nå, det är i alla fall vad Plågoanden säger, men då kallar jag honom stygg och låser in honom i kaffeburken.

 

- - -

[EDIT]

Prestationsångestens svarta armé, dundrande nedför kinderna. Där emot mig. Innan jag kan bemästra det monstrum jag gränslat och med orden försöker tygla

 

är det jag som skall dö först.

[/EDIT]

 




Fri vers av Friherrinnan
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-17 22:41



Bookmark and Share


    Trast
Skulle nästan påstå att denna dikt rör sig i riktning mot primalterapin, förresten. Dionysos tycks piggare än vanligt i mitten av december.
2009-12-18

    Trast
Något förnyad stil. Man anar en utveckling i riktning mot ett mer modernistiskt präglat skrivande. Färdas Friherrinnan genom seklerna, likt Orlando?
2009-12-17

  L Patrik W Johansson VIP
Det här är för bra för att inte synas mer än det gör, kanske en s k e-bok här med denna bild som omslag (tar cirka fem à femton minuter beroende på hur noga man är)

bara ett sådant ord som trioler i förra avsnittet, det har jag inte hört någon säga sedan jag hade trumtakter i huvudet dygnet runt som tonåring

Har inte sett så många genuint vackra svenska ord sedan jag läste Mårbacka av Selma i höstas

eller översatte Nabokov i somras

Be well,
LPatrikWJ
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Friherrinnan
Friherrinnan