Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kung Bore

Genom snötyngd skog
i bitande kyla
tynger knarrande skor

under dimmig andedräkt
studerar Kung Bore
min röda näsa

han vaktar och
bidar vintertid
klär sig i kylig skrud

yvigt han kastar
sin vita mantel
på liten människa,

får mig böjd

han lägger spår
pudrar mig änglalikt
och fuktar min tunga.


Kung Bore!

du vinterns härskare
jag knäböjer nu vid din tron,
under sträng kyla
håller du mig fången

men med din mantel
ruvar du
över sovande liv




Fri vers av Rosen VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-19 19:41



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och berörande, en helt
underbar dikt
2009-12-20

  aol
oerhört vacker skrift som berörde mig så, du finner en känsla
i den som gör dig till en så fin diktare,
lyfter på hatten. lassemann.
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP