Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med rötter i söndagens texter


Fjärde advent - Marias dag


Maria, du föddes till jorden
att bära ett barn till vår tid
Så låt oss bli stilla vid orden
du själv fick bli stilla invid

När Gabriel mötte din rädsla
med trösten i trygghetens famn
Han sa att din Gud ville städsla
dig själv med sitt heliga Namn

Och du, fastän redan förlovad
sa ja, när du hört Herrens namn
Du själv kunde lätt gå förlorad
när du gav dig i kärlekens famn

---


Men Josef, med trädamm i håret
får veta vad ängeln har gjort
blir upprörd och ledsen – det fåret
och flyr undan löftet så fort

men ångrar sin rädsla och vänder
till flickan som längtansfullt går
med tillitens utsträckta händer
mot livet i törnbestrött snår

Han ser i sitt hjärta ett spädbarn
en son född att vara hans bror
och tårarna väller från kraftkarln
han ser och han vet att han tror




Bunden vers av korpfjäder
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-12-19 20:23



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Sånt flyt och så vackert
2009-12-20

  halmstrå
ja inte för att jag i allmänhet bryr mig om psalmer... men det här är ett förbannat bra hopsatt gäng rimmade rader på ett tema som väl de flesta känner igen. Men du gör det fräscht.
2009-12-19

  Gunnel André VIP
Den här borde in i psalmboken! Jag hoppas du ger ut dina psalmer i en egen psalmbok!
2009-12-19

    Annika J
Du har en gåva att berätta texter i psalmens form!
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder