Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luckord: Isak julgran rakning




Lucka 19 - Den försvunna julgranen

Det var dagen före julafton och tomten Isak var ute på julklappsrunda. Denna kväll skulle han in i stugorna och lägga paket under granen. Sådana där paket som barnen får på morgonen för att det inte ska kännas så långt till den riktiga julklappsutdelningen.

Isak befann sig nu i familjen Olssons hus, som innehöll två barn, Stina och Olle. Isak smög fram till julgranen, som stod i vardagsrummet. Han böjde sig ner för att placera klapparna på golvet... Då hände det! Han fastnade med sitt långa skägg i grenarna. Hur han än gjorde så kom han inte loss, så det fanns inget annat att göra än att bege sig av med julgranen hängande i skägget.

"Men så du ser ut!" skrattade tomtemor när han kom hem.

"Ja, jag skulle gjort som du sa och gått med på rakning innan jag begav mig ut på min paketrunda."

"Men bättre sent än aldrig! Nu ska stora rakkniven fram, så vi får loss gran och alltihopa..."

Under tiden hade det blivit morgon i det Olssonska huset. Stina och Olle hade ställt sig innanför dörren till vardagsrummet och häpna ropat:

"Men var är granen, den var ju här igår?"

"Det var kanske mamma som inte gillade den. Pappa blev nog tvungen att ta ut den igen för att gå och köpa en ny idag", spekulerade Olle.

I samma ögonblick kom deras pappa in och han kunde intyga att det inte var så.

"I år var mamma väldigt nöjd med mitt val av gran, så det här är mystiskt", sa han.

Men svaret skulle komma...

När det på kvällen knackade på dörren var det inte tomten som stod främst i ledet där utanför, utan granen dekorerad med vitt skägg. Och det var naturligtvis en välkommen gäst i det Olssonska huset. Lika välkommen som Isak, som stod där bakom med miniskägg och julklappssäck på ryggen...

 

 

 

 

 




Prosa av Lena K Nilsson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-19 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP