Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andas inte på mig

-andas inte på mig!
din luft tränger sig
in i mitt innersta
in i själens minsta skrymsle

jag slutade andas
när du sa att du ville följa
min luft in i mina lungor
och vidare genom hjärtat
ut i mitt blodomlopp

det var det enda sättet
för mig att skydda mig

-se inte på mig!
din blick tränger in
i mina porer

svetten strömmar ut
bygger ett vattenlås
mot ditt intrång

min kropp vet
att du är en fientlig

ockupationsmakt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-19 23:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Mycket spännande! Och det där vattenlåset, alltså -
Diktaren verkar lite rädd -
2009-12-20

  Gawain
Hm, det här tål att tolkas. Intressant språkval med utrymme för en hel värld, minst. Mycket bra!
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP