Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

21 december 2009




Skånsk vintersonett

 

Nu skånska nejden ligger vackert vit

med julesnö som himmelen här ger

och vi en sagobild att njuta ser,

vi som är vana vid små regnmolns flit.

 

Ja, grådaskväder ofta gör visit

och våta droppar släppes i kvarter

på höstligt vis i vintermånad ner,

i långa banor, rader och i svit.

 

Som skåning man är van att härda ut

i slask och plask och regnets lilla pöl,  

med drömmar om den klara stjärnenatt.

 

Men snart så säger vintergäck: Tittut!

Och sinnet sätter sig på upprätt köl

när dessa solar lyser i rabatt...

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-21 06:30



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Tack Gunnel! Nu har "skit" blivit flit... :-)
2009-12-21

  Gunnel Eriksson VIP
Fin sonett med reflektion
över vädret i Skåna och att
vintern är kort hos er. Jag tycker
inte att "skit" är ett bra sonett-
ord även om det rimmar lämpligt.
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP