Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

örn

shit
jag har gjort det igen

jag gjorde det en gång förut
kanske två
tre, om man ska räkna noga

men en gång
som verkligen hette duga

och även om det slutade bra för alla
gjorde det mitt hjärta illa


jag har förälskat mig i en örn
en social ensamvarg
en björn
som trampar egna stigar

skulle ha lyssnat på mamma
tyckte jag skulle bli veterinär

men jag blev en kärlekskrigare
en fredens soldat
med blodsmak
och törst efter Den Rätta
för stunden

men den här är annorlunda


den här luktar, trots detta,
trygghet, luktar sex och musik
och rytm och flow, och han är brun
som en sammetslen torsdag

och jag är gul
som en nyfödd sol
och ett famlande famntag

och jag kan göra vad som helst
för att få honom att återvända
varje gång han går
jag binder mitt hår
runt hans hjärta
som ett osynligt band
blåser liv utmed linjerna på hans arm
jag ger mig
som en vaggsång, stilla
viljande
svällande
tillfredsställande


shit
jag gjorde det verkligen nu
jag gjorde det ordentligt

hur ska det gå?
hur ska jag få
honom att vilja
mig
av alla tusen
ser han mitt sken
bland alla ljusen?

jag gör vad som helst
för att få honom att återvända
efter varje gång han går
och jag sätter honom aldrig i bur
örnar ska vara fria

flyg fri

bara jag får...
bara han gör...

bara han inte drar
förbi




Fri vers (Spoken word/Slam) av Fonssagrives
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-28 02:15



Bookmark and Share


  madinsane
det finns ett flertalet rader i denna som sticker ut en örnklo och griper tag i mitt hår.
jag hittar dock inte riktigt balansen mellan
"och jag kan göra vad som helst
för att få honom att återvända
varje gång han går
jag binder mitt hår
runt hans hjärta
som ett osynligt band
blåser liv utmed linjerna på hans arm
jag ger mig
som en vaggsång, stilla
viljande
svällande
tillfredsställande"

och

"shit
jag gjorde det verkligen nu
jag gjorde det ordentligt

hur ska det gå?
hur ska jag få
honom att vilja
mig
av alla tusen
ser han mitt sken
bland alla ljusen?"

kontrasterna emellan blir nästan för hårda. det känns litet som att bli skriven på näsan.
för som sagt, det finns rader här som är så sablars bra. s a b l a r s bra.
2009-12-29

  Mr Lindemann VIP
Ja, men denna har något eget
som gör att den når ut till flertalet

det är den egna tonen som gör att den blir bra

värd att bokmärkas
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Fonssagrives
Fonssagrives