Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undergång; uppenbarelser vid livets slut


snart har ytterligare ett år dött
och förmultnat i våra själar
för att på tredje dagen återuppstå

för nästa år kommer bara vara
samma som det som gått
en ständigt upprepad disharmoni
sedan Ordet var hos gud


varje synbar förändring är endast
variationer på samma destruktiva tema


här i skuggan växer inte längre några
gröna skogar, inget paradis hägrar
i horisonten och herren vände sitt
ansikte från oss

då, i begynnelsen, var vi rebellerna
vi som föraktfullt vände oss från
samhällets lagar och traditionella normer
det var vi som bar framtiden i våra hjärtan


idag har hoppet svikit liksom vi
svek våra förfäder och våra barn
det enda vi håller tryckt mot våra
oljefläckade själar är de silvermynt
vi fick när vi sålde oss själva som slavar
i både sodom och gomorra


nu när vi sitter här mätta på livet
och utan hopp om frälsning
tänker vi bara på kommande natts
förlustelser, till babylon reser vi snart
för incestuösa orgier med vår hora till
syster





ingen frälsare nalkas










ragnarök
















Fri vers av -Jokke
Läst 518 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-28 21:21



Bookmark and Share


  The Stargazer
Med en helt symbolisk tolkning kan jag uppskatta temat med gud, frälsare, paradis, osv, även om det är något jag inte vanligtvis är förtjust i. Jag kan dels hålla med om det du skriver, men samtidigt inte. Det är verkligen en dyster världssyn, som man absolut kan känna igen ibland, i vissa fall, men jag ser även ljusglimtar.

Det var hursomhellst en välskriven och intressant text som väckte många tankar hos mig. Bra jobbat.
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

-Jokke
-Jokke