Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kärlek är

Jag vet inte
vad kärlek är

Har aldrig sett

Hur den verkar
när den är god

Vem kan ge namn
åt kärlek?

Smärta är mitt namn
på kärleken

Det namnet får den
av mig

Kommer den aldrig ren
eller ensam

Så faller löven
ned från den ståtliga
lönnen, röda på hösten

Jag är lönnen
jag är också
den vindpinade furan

Men furan fäller inte
sina barr

Vem av dem älskar?

Trädet tar endast plats

Är endast vid liv

Det är en allvarlig sak
att vara vid liv

Är det kanske kärlek?

Men den är aldrig ensam
alltid fylld med

Smärta

Så är det jag känner den
om jag känner den

Alls






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-30 20:30



Bookmark and Share


  Nanna X
Tråkigt att höra. För min del har jag älskat, förlorat och lidit många gånger, men varje gång har rymt glädje också.
2009-12-31

  stenen/ Yv Ericsson
kärlek är det samma som just. smärta.
när kärlek dör. så känner man ju ingen smärta.
försöker väl ge hopp... åt en sorglig dikt.
utan smärta. inga vackra poem. kanske.
2009-12-30

  Catharina Edin VIP
Starka, sorgliga rader, från ett kanske desillusionerat diktjag? ett uppgivet? Tänker på Ekelöfs ' smärtan i födelseögonblicket då livet föds och flyr på nytt'. Kärlek innehåller nog alltid ett element av smärta.
2009-12-30

  Katinka VIP
Vackert tankfullt. Tänker att kärlek är att blotta sin smärta. Krävs lite mod för den andra att ta emot den, men den som vågar och är klok nog att uppskatta äkta känslos är värd att vänta på. Nåt annat vill man inte ha ändå. Fin och stark dikt!
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP