Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stal en gryning

Styr ett regn i natten
skönheten i glittande ögon,

diamantnätter
då vi frös,

saknades
led en syn av närhet,

tvivlade en saga
dina händer möter tomma sanningar inatt,

vinden i mitt hår
kämpar,

döden nära
hjärtat brinner sanning,

du stjäl min sinnesfrid med din satans kärlek
friheten lämnade,

sitt bo
jag har en dödskalle i mitt hjärta samt saknar samvete nu,

spring
i mörkret är vi alla lika vilsna,

slutet väntar
andetagen tryter

stal en gryning




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-02 18:36



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
väl diktad...
2010-01-02

  Ronny Berk
intressant rubrik och med en tilltalande textmässig uppföljning; tycker om ordbruket "diamantnätter" och sagor som tvivlar...
2010-01-02

  lodjuret/seglare VIP
jag stal ett askfat en gång,
jag som inte ens röker...
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth