Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din sanning

Idina sanningar finner jag mitt hjärta kapat mitt itu
stelnat blod i nätter utav sanden du bar in och kvävde mina drömmar med,

tystade min själ förevigt
hunger,

burlesk storhet
sofistikerade synder,

blodspillan
agg mot mina mord,

detta var en visdom utav många
du såg en sargad sanning i mina blå ögon,

denna hette onåbarhetens tempel
du famlade,

sökte
men fann ej mitt vara,

ty en konstnär målar månen vild av längtan
ljuger ofta för sig själv,

tror sig se det skitiga
vi måste tvätta oss i klorin,

stanken äro outhärdlig denna januarinatt
då kärleksvindar blåser mellan våra själar,

sökande en tår eller en ven i mörkret
kysste du mig verkligen i drömmen,

saknade du mina andetag
ditt huvud vilade ofta i min själ på den tiden,

jag bar helvetet
förringade sorgen,

mötte din fruktan
kysste dig farväl oftare än du någonsin trott vara möjligt

nu säger du äntligen det sanna


jag älskar dig peter









Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-04 20:55



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
gripande...känns
2010-01-06

  Sabina "ops"
den var helt underbar
2010-01-06

  blaite
Jag bar helvetet. Mycket snyggt
2010-01-05

  poetryGirl
ordrik
2010-01-05

  Gawain
Det här var en text som satte sig på näthinnan, innanför, ja ganska djupt när jag tänker efter. För den korsade något av en nerv av igenkännande, måste jag tro,,

Synnerligen väl författat.
2010-01-05

  Pilgrim
Fantastisk.
Sofistikerade synder är de bästa synder som man kan begå. som att älska någon i hemlighet. synd. berätta sanningen, din sanning..
2010-01-05

  Tim Söderberg
Denna tycker jag om. mycket bra. " mötte din fruktan
kysste dig farväl oftare än du någonsin trott vara möjligt". Kanon!
2010-01-04
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth