Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakt

Året är 1862.
Han är i Texas/Arizona.
Det är varmt, nej inte bara det, utan hett. Svettdroppar kramar huden från pannan ner mot kinderna. Mannen gick in, med ena handen runt hölstret där han smekte sin revolver.
Detta skedde under samma stund som som den långa mystiska mannen sneglade bort mot sitt byte.

-Deras blickar möttes-

Tiden liksom stannade dessa sekunder som endel skulle säga vara en evighet.
Mannen betalade för whiskeyn, den s.k.a aptitretaren, gick sakta bort mot sitt byte.

-Deras blickar möttes igen-

Båda av åtrå men också av törst, något måste släckas.
Mannen drar upp manteln på sin blänkande revolver och skjuter iväg sin laddning.
Han går kort därefter ut, haltande.
Bytet ligger kvar orörlig, men samtidigt mer levande än innan.




Fri vers av Psydonym
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-05 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Psydonym