Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara konstnär eller poet eller båda

Nu tar vi bort sanningar
införde någon selektiv läsning

såg de avlidna tala om schoppenhauer idag
samt ramlade på vergilius vilken malde på så såren i öronen sprack,

satt med baudelaire på hachischrökar klubben och talade urvattnat om suprematismen
opiumhålor med sin sötaktiga doft,

kramper
kyliga hjärtan,

mördade nätter
oro för dina gärningar,

kysste medens en skugga som utbrast att den var kaotisk
trött vandrade jag in på ett ölhak,

fick en tysk känga i nyllet
dog någon för konsten?

nu letar jag mig fram
alla tror sig se i mörkret,

jag skrattar högt och vet,

detta är konstnärens liv








Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-07 00:13



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2010-01-07

  poetryGirl
inte lätt o va konstnär....
2010-01-07

  Stefan Höglund
Måste få citera George Harrison i Låten still my gitare gently wheps "I look at you all and i se Love is sleeping.
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth