Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dom gånger jag missade spårvagnen

Alla dom gånger jag sprang
med resväskan öppen,
pinsamma underkläder
som ramlade ut , som jag
tappade handväskan

Och tåget ändå gick ifrån mig...

Stod jag där,villrådig?

Alla dom gånger jag försov mig
kom försent till föreställningen
missade sista spårvagnen

Och stod där, alltjämt villrådig

Vart tog jag vägen sen?

Hem? Hur kom jag hem då?
Men var jag verkligen påväg hem?

Eller var jag påväg bort, till
nästa fas av livet?
till ett omvälvande äventyr
som jag helt missade?

Kanske köpte jag en ny biljett
till nästa flygplan, nästa tåg

Eller väntade jag bara

Att något skulle hända

Att någon skulle komma
på en vit springare
och rädda mig?

Av en slump?

Säg mig, tror Du att du
ska möta ödet

På nästa spårvagn?






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-07 22:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Titeln är lockande och härlig!
Man ska inte gråta ver missade spårvagnar, det kommer snart en ny! Får bli mitt nya motto:)
2010-01-08

  Catharina Edin VIP
En gång i tiden trodde jag att jag skulle möta ödet om jag bara åkte nog mycket buss. Men det hände aldrig.
2010-01-07

  peter markurth
du kom ej hem
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP