Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tommy Körberg gav mig tankarna till denna dikten i stjärnorna på slottet i förrgår.


Livet är inget avtal

Livet är inget avtal med gud
Det fanns ingenstans man kunde skriva under
Det fanns ingen försäkring
Ingen garanti
På att just mitt liv skulle bli bra

Livet var inget avtal
Utan bara en chans
Kanske bara en tillfällighet

Om det hade funnits ett avtal
Vad gjorde då de fattiga för fel?
Var dem slarviga med det finstilta?
Läste dem inte villkoren?

Det fanns ingen bok om hur livet skulle levas
Riskerna

Därför bör man inte låta tillfällen rina en ur händer
Man bör inte vänta på mirakel
Man vet inte hur lång tid man har
Varför vänta
Det är klokt att stanna upp att tänka

Men låt inte avtalet gå ut
Vänta inte för länge




Fri vers av Little missSunshine
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-11 21:41



Bookmark and Share


  peter markurth
livet är ett löfte om att dö, så använd livet nu
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Little missSunshine
Little missSunshine