Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orion må häpna

Snöglitter

Och is

under stjärnhimlen

däruppifrån pekar Orion

den store jägaren

på mig med sitt svärd

Kanske vill han fråga mig

varför havet är så stilla?

Precis innan det frös till

Var det tjockt som sirap

Men ingen, ínte ens den

lättaste av varelser

Kunde gå på det

Och Orion må häpna

Ty endast sällan
Fryser havet här till is


Så knacka Orion
i isen med ditt svärd

Så vet du

Vad kylan förmår




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 869 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-11 23:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Outstanding!!
2018-07-28

  Jessica Ebbesson
Hittar bara ett ord - Storslagen!
2010-01-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
Vacker och målande dikt
2010-01-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Ingela!

Januarihimlens magnifika gestalt upphör aldrig att förundra mig, hälsar Fredrik
2010-01-12

  stenen/ Yv Ericsson
underbart poetat.
2010-01-12

  Catharina Edin VIP
Så väl sammanhållet, och så vackert!
2010-01-12

  Nanna X
Gillar slutraderna. Det är tungt när havet fryser!
2010-01-12

  tom boreland
mycket snygg
koposition
2010-01-12

  Måna N. Berger
Oerhört.. Och en fantastisk bild därtill!
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP