Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Letar mörker(jag var målaren i natten )

Letar mörker
kanaler,

ilska
gråt,

flytande kvicksilver förgiftar
vet du älskar mina ord inatt,

tystnad sjunger
skriker eld,

ångesten i dina tankar
du brukar ej droger,

varför då leva
vilket håll,

kompassen sönder
två lik färdas,

ringer samförstånd
din blöta springa visar kyssar,

allt
du ger dig helt,

du är allt kärleken kan ge
en vacker kvinna,

orden
dina andetag

brevid mina
djuphavsalger,

vi letar falska drömmar
var vi intellektuella nu,

din tanke flyr döden
studier,

ser glaskross skava
i ditt hjärta, levrat blod,

ärr
stygn,

stora varbölder
du vilar nu,

älskar
mig,

vi lever falska
en myt,

vener skurna
guldpoeten med sin musa,

jag var målaren i natten
flyktig ungdom,

hinner ej skapa allt
klart,

livet flyter
mantra,

sammanhållning
våra drömmar,

ibland
kysser jag dig och ser dig skina,

en rubin av fruktan

liten flicka




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-14 01:03



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra..smärtsam...
2010-01-14
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth