Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den fria mäniskan finns att skåda 3 steg från tyrraniet,1 steg från slaveriets bojor../nietszche/fritt tolkad.. Färdigställd


War, war, war

Hur ser det ut i ditt hjärta
snöar det i sanningen,

liken fyller varje kammare
med sin frånvaro av liv,

talar dina tankar till en själ
vilken stridit sida vid sida med djävulen i varje man
mot galenskapen,

tyrranin och medmänskligheten
till och med mot det sunda förnuftet,

min existens är ett faktum


liksom din frånvaro








Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-16 17:35



Bookmark and Share


  Eduardo
trött på romantiserande poesi om sånt som förruttnar vår mänsklighet... tack för en stark dikt :-)

peace
2010-01-17

  thyra
All kärlek kan ses vida kring
i krigets fasor och liksom
i världens lugna ordning :)
2010-01-16
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth