Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylan biter

Ännu slumrar tid i vintersömn...

snön tynger på husens tak
djuren ligger inbäddade från kylan i sina iden
all uppskottad snö bildar små iglon

kylan biter...

ännu är skogen klädd i sina vita luvor
mörker råder runt upplysta stugor
bilars lyktor bländar rovdjurs ögon

kylan biter...

pudertäcket glittrar drömskt
skaren den brister 
flingor dalar över lagda spår
bildar vackra mönster

från näsor kommer tö
ur munnar stora moln
det sjunger i isen vid skridskors skär
ännu en dag som tänjer vintern

kylan den biter... 




Fri vers av Rosen VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-21 15:14



Bookmark and Share


  AjBi
Känner allt genom dina ord, mycket bra skrivet.
2010-02-27

  anits VIP
Vackert och målande om den
kyla som råder nu
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP