Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måleri (coprigth Peter Markurth)


Dödens beskaffenhet

I radion hördes ljudet av hurricane(dylanlåt)
kaffekoppen,

ett askfat som rinner över
drömmarna talar om visdom,

en bok av ts.elliot
brevid ett gulnat nummer av dagens pravda.

Min kamp kommer att brinna på bålet
kampen för storhet,

för köttets lust
betvingar tom döden.

visdomen följer med
gratis,

för de enfaldiga har skådat ljuset
ljuset är endast mynningsflamman från mitt vapen,


mörker




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-16 22:32



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
jag har en god stund suttit och betraktat bilden som illustrerar texten, lindrigt sagt griper den tag, jag ser det nästan skissartade som just döden, neutral, varken ond eller god, den har även målat sina läppar röda, för att visa att den är släkt med livet
2010-01-16

  thyra
Tycker om detaljerna från dina målningar när de sätts samman med dikterna. Bra!
2010-01-16
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth