Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild(coprigth Peter Markurth) Dikten är en repris


En älskad flickas självmord

I mitt sinne lever du ännu
mjuka beröringar av eld skriker ut min saknad,

eoner av tid skiljer våra tankar
ruttnande drömmar,

hat
kyssar vi delat i fjärran.


Horisonten är röd av skam
ser du bortom tiden?


var ligger din kropp begravd
När glömde du hata - se mitt helvete,

vem i helvete stack en 45a mot ditt huvud och tryckte av
lämnade mig i en blodpöl

apatiskt stirrande
i mörkret

efter
ingenting,

jag älskade dig för satan

du skulle inte dö,

lilla gumman





Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-17 20:18



Bookmark and Share


  frostblomma
Här rymdes många känslor. Jag gillade hur du lyckades få till slutet:

"jag älskade dig för satan"

Det låter argt och som att skulden hamnar på den som dog.

"du skulle inte dö,"

Den känslan minskas lite där, för att sen vända helt:

"lilla gumman"

Ömhet i den raden.
Otroligt snyggt!
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth