Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människas önskan





Människan är den eländigaste varelsen på jorden

Djuren är och gör naturen


Men samtidigt är det vi som får världen levande

Vi bygger och skapar

Från konstnärer till gruvarbetare


Djuren rör oss inte
Djuren hör oss inte

Eller?


Fienden är vår egen individ

Människor mot människor


En dispyt
En höna av en fjäder

Kan orsaka krig och svält


Tänk om alla tillsammans kunde samarbeta

Tänk om alla lika mycket skulle få ta del och veta


Små barn som får arbeta

Små barn i vissa länder bär vapen

Och några mil bort leker dem i sandlådan och inget hör


Samtidigt som tusentals barn och drömmar dör


Tänk om alla kunde få samma rätt

Tänk om varje människa kunde få känna sig mätt


Det är bara en önskan som ser mörk ut


En önskan som vi kan tillsammans hindra från ett slut ...




Fri vers av Broder Jakob
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-19 10:03



Bookmark and Share


  Elisabeth Johansson
Håller helt med <3 Människan är den dummaste varelsen på jorden, för vi är den enda arten som försöker utrota oss själva.
2010-05-04

  Anna*
Jag önskar att så vore... att alla levde i fred på vår jord och att alla hade basbehoven fyllda.
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Broder Jakob
Broder Jakob