Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söker nya meningar, månne går detta till lätt överdrift? Till Catharina Edin som söker nya betydelser åt gamla uttjänta ord Här ordet Solo


Solo - den lyckligaste av vindar

Solo - en ljum vind som trotsar
alla kända vädergalenskaper


genom is och snöstormar
glider, susar och värmer de
mest instängda själar till varma
sommartankar


längtansvinden som förtrollar
och stiger med dig upp mot


godhetens kärnpunkt över
ängar, genom hagar fyllda med
snö och kyla trotsar den alla
ödets naturlagar igen och igen


och värmer världen med lycka

så kallas den också kärleksvinden

men Solo är dess rätta namn

-------ooooooo-------

då tårar glänser till guldflagor
spirar blommor i gult och gredelin
nektarsamlande fjärilar äter dess


gyllene stoft av godhet kommet
bär lyckokärleken till alla världsdelar
nynnande visor om lyckliga skrattbarn


älvor, vildänglar och drömfågel Fenix
breder ut sina fjuniga vingar på dess
strömmar och virveltermik


så kom den då äntligen och befriade
oss från all kvävande skam
himlen till evig lycka och sommarlust


Solo är dess kärleksvirvlande namn


-------oooooo-------


Och nu äntligen kan vi andas fritt
nu är luften klar och porlande som
friskt flödande vichyvatten
flyger alla fåglar orädda i virvlar
och oken på våra axlar är tyngdlösa

tar den oss med till fjärran gyllne ständer
bär den våra skuldtyngder lätta som fjädrar
och tämjer den de onda till frid

eviga lycka och salighet äntlgit
vår fristad är nuet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-27 00:06



Bookmark and Share


  Trädflickan
Verkligen ingen överdrift.
Men vilken härligt text. Längtansvinden som förtrollar, smakar på ordet, blir varm. Vildänglar... det måste vara en alldeles särskild sort. Tror jag måste bokmärka.
2010-01-28

  Catharina Edin VIP
Du har lyckats ge Solo en fantastisk betydelse, en virvlande kärleksstorm som fyller oss alla. Tur att ordet var ditt, för du förvaltade det SÅ väl.
2010-01-27

    ej medlem längre
En riktigt högtflygande text som hyllar vännen, ordet och livet.
Jag gillar speciellt mittendelen som flyger lugnt och vackert med sköna formuleringar.
Jättefin Ingela!
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP