Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undrande om tiden rör sig




omsorger

 

Det var länge sedan som han såg åt hennes håll

blicken tittade slött ner igen, intetsägande.

Handen var kall utan den beröring den var van vid,

nu först nu...blev han varse konturerna av den skugga som försvann

utom räckhåll för hans omsorger.

Ute duggar regnet taktfast mot ett sprucket fönsterbläck,

i tamburen på golvet ligger räkningarna kvar,

som en påminnelse över tidsspillan.

När ingenting längre sker eller händer, vänder sig

kontinuiteten mot hans organism och ställer sig in på nedbrytning.

Defaitistisk var hans livssyn.

Utan känsla målade han tavlor utan färg

och grå blev den nyans som återspeglade redan glömda gestalter.




Fri vers (Fri form) av ~Leonardo~
Läst 495 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-01-28 21:32



Bookmark and Share


  Lars Thorelli VIP
Ett liv utan smärta ville du ha,
ett liv utan kärlek fick du
2015-12-21

  aol
Ja sorgen kommer till en och stannar den tid den skannas säger jag som Kristina E. Och bra berörande skrivet,
2015-01-05

  La Magnólia VIP
Vackert berörande .. med en smula vemodig klang ..
2011-01-19

  Lars Thorelli VIP
Man kan läsa detta poem och ana många bottnar, jag tänker lite grand på en saknad relation mellan far och dotter.
2011-01-08

    ej medlem längre
En riktigt bra och välskriven text. Gråheten i tillvaron känns starkt. Slutraderna är så målande. Applåd!
2010-01-29

  KristinaE
titeln 'omsorger' får tanken till något annat än sorg men det är just om_sorger orden beskriver
så är det nog när sorgen får fäste glömmer man omsorgen och tynar sakta bort i ensamhetens vakum då beröringen upphört
tänker att tiden står stilla
en dikt som beskriver ensamheten
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~