Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en flicka som jag håller mkt kär


Jag såg min unga kvinna ännu sova


Jag såg min unga kvinna ännu sova
lugn och frid i varje andetag,

kysste hennes panna försiktigt
tog på hennes själ,

den stannade kvar
varm och mjuk i mina tankar,

jag vet att du älskar mig lilla flicka
men klarar du av min kärlek?

vill du bo i mina tårar
sukta efter det som ej lever,

trötthet
bitterhet,

hat
fruktan,

vapnen har tystnat och hänger sedan länge som en prydnad i din kammare kan du förlåta mina mord?

jag är i helvetet varje dag,

och älskar dig ännu




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-28 23:44



Bookmark and Share


  Baystream
Du målar smärtan bakom en människas hjärta otroligt bra....
2010-01-29

  kärleks ängel
vackert!
2010-01-29

  Nina Nightwish
Stark, naken text..Fin..
2010-01-29

  LenaJohansson VIP
vacker..
2010-01-29

  Feminaz
fantastisk
2010-01-29

  mare VIP
Bra skrivet..
2010-01-29

  poetryGirl
innerlig
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth