Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De vilsna själarna

Det var de vilsna själarna
som fångade mig

de som sökte

efter ett hem

och ett sammanhang

hur de än sökte kom de aldrig
till dörren
var själva sökandet
deras hem

jag var där
med dem

Icke med dom bofasta, trygga
förnuftiga

de bofasta tänkte annat

vilsna själar såg genom skikten
under lagren av slitna filtar
som värmde ytan

snön blev ett skydd
om vintern
strandängar deras hem
om sommaren
i vipors och strandskators sällskap

vindskydden byggde de
av drivved




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 545 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-02-01 09:16



Bookmark and Share


  Per Blomqvist
Vackert.
2012-08-05

  karenina VIP
förmedlar både bild och känsla, mkt fin
2010-06-06

  walborg
Tolkar dikten som en preferens till öppenhet och levande liv.
2010-02-22

  Gawain
Njutning tar sig de mest fantastiska former, den här med poesi äger verkligen sin eviga plats. Just den här poeten bidrar starkt till denna poesins allt växande kärlek.

Tack för god läsning!
2010-02-14

  stenen/ Yv Ericsson
man känner att man hör hemma här. under snö och drivved..
du är grym Ingela!
2010-02-02

  kärleks ängel
vacker!
2010-02-02

  etthjärtaäralltidrött
tycker mycket om denna text
2010-02-02

  Nanna X
så fina alitterationer där på slutet, vilsna själar, skikt och vindskydd skapar sommarstämning, vissa ljud gör det tycker jag.
2010-02-01

  Suzy med punkterna
manar fram bilder av forna tider men som lika gärna skulle kunna vara idag.
Bra skrivet med din alltid lika stora förmåga att beskriva målande.
2010-02-01

    HELA
Mycket bra.

"vindskydden byggde de
av drivved"
tycker om.
2010-02-01

  Lavinia Röd
Det här får mig att tänka på de resande. Du förmedlar styrka, vemod och någon sorts mystik. Intressant och vackert. Men du, på den första raden saknas det ett a tror jag i ordet själarna? Applåd!
2010-02-01

  Catharina Edin VIP
En vilsen själ söker sitt sammanhang i en välkomponerad text.
2010-02-01

  peter markurth
mkt välgjord
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP