Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksbrev till okänd plats




Se, så hon sover vackert

Blomman i hennes nattsvarta hår


Skänker mina trötta ögon en ljusnande tår


Den läker mina sår


Tankarna när hon inte är där

Berörelsen när hon är här


Jag kysser orden

Så som jag kysser dig


Vi båda har kanske någon brusten vinge

Vi kanske har fått stå framför svek

Som snärjda av djävulens lek


Du hör hemma vid Bacchus stränder

Där husets viner kommer från hans egna händer


Du, jag tror vi flyger dit


Med varsin brusten vinge

Kan vi tillsammans få varsin ny bit


Av solen som för oss, strålar

När vi efter den, trålar


Ljuset brinner nu ut

Kärleksbläcket når sitt slut


Jag sänder nattens vita duva

Att ge dig detta brev


Jag vet inte vem du är

Men jag vet att du finns där


Hoppas att den hittar fram

Annars hittar du mig ..


Kring hjärtat som vilar i min famn


Kärlekens vissna ros

Som nu blommar igen


Medans sveken flyr sin kos ...




Fri vers av Broder Jakob
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-03 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Broder Jakob
Broder Jakob