Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyter sakta nedför drömmarnas strömmar

Seglar smältande nedför ljum flod
sömnen drar i ögonlocken, drömsyner
flyter sakta nedför drömmarnas strömmar
kanske finns det något bättre här
inuti min drömask, gläntar lite

så, där steg en enhörning upp
vit, som dom är i sagorna
rör sig värdigt och sänker sitt huvud

inga dagsrester, nej, ge mig
böljande lekdrömmar
en grusväg kantad av sommarblommor
ängsvädd, blåmonke, fibblor och try

i de lila fjärilarna, drömfåglarna
de som bär våra längtor
till havet till insjön till gläntor
i solljus och skön vila unuder
ekars höga kronor, så visa

väv nu drömmar av ängsullstrådar
till den ljuvaste livsjnutarnatt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-03 23:14



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Slutet var ju helt perfekt! Och hela texten väcker sommarlängtan.
2010-02-04

  stenen/ Yv Ericsson
åhhh. vilken ljuv och härlig dikt! jag faller som i trans! somnar nästan fast jag just vaknat. och en enhörning..har jag tatuerad på min axel..
2010-02-04

  Lavinia Röd
Vackert, vackert...En sån dröm skulle jag också vilja ha. Sitter och undrar vad en "try" är. En blomster?
2010-02-04

  Nanna X
det var en färgrik sak, och en passande bild! tänk om man fick drömma så ljuvt, mina drömmar är alltid så jävla fulla av hinder...
2010-02-03

  peter markurth
gillar
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP