Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Somlig grammatik låter som poesi ...


Misstagen i femininum

Det är vår känsla
för det svenska språket som bedömer
tempusformen vid bildningen av
franskan

Duvan flaxar och landar
ser mer utsikt än mig
Nickar och funderar ut alla solstålar i öster
över de snötäckta soldränkta plåttaken

Versaler för att upplysa att detta är infinitiv

Duvan ser på mig lugnt
Jag kan missta mig
je peux me tromper

men duvan ler
och kan ingen franska

men jag
är misstagen i femininum
trompée.




Fri vers av Karin E
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-04 15:43



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
Riktigt bra!!
2010-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E