Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi och dom

Jag vägrar bli en del av ett vi och dom:ande
Där dom är anorlunda
och vi e dömande
Där Vi viskande vidriga villdvittror viner
över
Dom dominerade domnade domänerna
Jag är hellre en av dom än en av oss


Och jag vägrar umgås som vi
om vi stänger ute dom
Låt oss börja med ett jag och du:ande
Där jag e självkritisk
du är stödjande
där du & jag ger och får
och det ända som tas är hänsyn

Kanske prova ett jag och ni:ande
där ni e du och dom andra
Ett ni som jag nigande kan se upp till
Inte tigande bara säga ja till, där jag kan få ett stigande förtroende kapital att säga vad jag vill
Varesig det är ja eller nej.
Och där alla ingår
varesig de vill det eller ej

för jag vill ha ett jag och ni:ande
som ett steg mot ett ensamt vi:ande

Och trotts att jag ibland blir så jävla bitter och sur
att världen blir min klagomur
Så vägrar jag påstå att det är andra som ska förändra min värld.
För Jag vägrar säga att jag är mer värd
Jag säger att
vi
är mer värda än så här

Och jag vägrar omge mig med nickare och skakare
Dårfinkar och dönickar
Ordtroende Hatare
Och Kravlösa älskare
för kravlös kärlek är förakt

Men Vill ni vara ni och dom:ande
Får ni vara det på er kant
Men jag är hellre en av dom än en av oss




Fri vers (Spoken word/Slam) av Henrik Conradi
Läst 684 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-08 13:47



Bookmark and Share


  Pål Christensson
Så bra!
Många stänger in sig i sina trygga kulturer och pekar finger åt allt annat... Inte särskilt konstruktivt.

Börjar fundera på hur "kravlös kärlek är förakt" relaterar till helheten i dikten. Får fundera vidare på det...
2013-11-25

  Doptera
så vägrar jag påstå att det andra som ska förändra min värld

det är så sjukt sant och klokt och kraftfullt
mått att leva efter!
2012-03-17

  Staffan Welroos VIP
mycket bra skrivet!
2010-04-12

  Shininkagemusha
I approve. En av dina bästa, tycker jag såhär vid en första läsning mitt i natten.
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Conradi
Henrik Conradi