Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En masspsykos

En masspsykos
ge mig en masspsykos
så lever vi lyckliga i alla dagar

Ge mig en masspsykos
så vi kan skriva om alla lagar

Ge mig en enkel väg att följa
ett allmengiltigt svar
en enkel riktning som vi kan ha som slöja
ge mig något okränkbart
Ge mig en profet och hans lärjungar
Ge dem profit och utnämn dom till konungar

ge mig en masspsykos
en masspsykos
så vi kan räta i alla leden
så vi får svära trohetseden
Så vi kan sprida freden
sprida Eden

Ge mig en masspsykos
av rätt och etikett
så vi kan upplysa och klandra
så vi kan banlysa de som tar avstånd från andra
så vi slipper idiotiska konflikter
med idioter med tvetydiga åsikter

ge mig en masspsykos
av moralisk okränkbarhet
med en inrutad allmänhet
utan avikande beteende
rusande med tunnelseende
berusade av uppståndelsen
med beslutsamhet i ögonen

Ge mig ett politiskt parti som har rätt
ge mig en ledare som har folkvett
ge mig en masspsykos
en masspsykos

ge mig det
för
utan nån att stångas med
kanske också du inser att dom hade nått att komma med




Fri vers av Henrik Conradi
Läst 1185 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2013-02-03 23:04



Bookmark and Share


  aol
gillas,
2013-02-12

  Unhappy
Wonderful <3
2013-02-08

  Hanna J
Bra skrivet! Gillar de orden du använder och att rimmen är mer originella och mer eftertänksamt valda.
2013-02-07

  Erik Hall
riktigt bra skrivet!
2013-02-05

    ej medlem längre
Fullständigt lysande!
2013-02-05

  Ole Sunnerfjell
Ibland kan livet vara som en korsning med massor av störningar, men modet viljan, styrkan och öppenheten banar vägen in i något som dina möten förstår; samförstånd
2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Conradi
Henrik Conradi